- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Budvi nedostaje više od 2.700 sezonska radnika

© Foto : Ustupljeno SputnjikuPlaža Ričardova glava u Budvi
Plaža Ričardova glava u Budvi - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Poslodavcima u Budvi nedostaje vise od 2.700 sezonskih radnika a najtraženiji su kuvari, konobari, šankeri, poslastičari.
Iz Zavoda za zapošljavanje na teritoriji Opštine Budve saopštavaju da su poslodavci podnijeli 774 prijave, u kojima se traži 2.752 radnika, a od čega je oko 200 nezaposlenih do sada angažovano na sezonskim poslovima.
Iako poslodavci na teritoriji opštine Budva traže radnike svakodnevno i, kako ističu iz Zavoda za zapošljavanje, nude poboljšane uslove i povećane plate, podatak da je samo 200 do sada angažovano na sezonskim poslovima potvrđuje da je interesovanje za te poslove značajno umanjeno.

„I ranije sam isticao da se na sezonskim poslovima u našoj opštini zaposli oko 4.000 sezonaca. Upravo sam vadio podatke i do sada su podnijete 774 prijave o potrebi za radnike u kojima se traži 2.752 sezonska radnika“, kazao je Nebojša Vujačić iz Zavoda za zapošljavanje za RTV Budva.

Vujačić je istakao koji kadar se za sada najviše traži i koliko su plaćeni sezonski radnici.
„Kuvar, konobar, šanker, poslastičar, kuvarice, servirke... Sve vrste sezonskih radnih mjesta. Poslodavci su podigli pate pa one iznose od 450 do 800 evra, dok se za kuvare plaća i više“, ističe Vujačić.
Povećane plate, obezbijeđen smještaj i tri obroka ipak nijesu dovoljno dobri uslovi da zadrže sezonske radnike na našem primorju.
„Veći broj lica odlazi u druge republike. Najviše u Hrvatsku, gdje su plate veće i vjerovatno zbog toga postoji manjak sezonske radne snage“, naveo je on.
Mogućnost zapošljavanja i dalje postoji, a zainteresovani se mogu prijaviti na ZZZ Budva uz ličnu kartu Opštine Budva, radnu knjižicu i diplomu na uvid.
Plaže Svetog Stefana  - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
EKONOMIJA
Kompanija iz Srbije dala ponudu za preuzimanje „Budvanske rivijere“ i „Svetog Stefana“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala