- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Stotinak mališana sa KiM ljetovalo u Sutomoru

© Sputnik / Boban NovovićStotinak dece sa Kosova i Metohije
Stotinak dece sa Kosova i Metohije  - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Stotinak mališana sa Kosova i Metohije je i ovog ljeta besplatno ljetovalo u Sutomoru, u organizaciji Vitezovi Svetog Jovana Vladimira, barski ogranak Pravoslavnog bratstava Stupovi, u saradnji sa humanitarnom organizacijom Srpska solidarnost, uspješno su realizovali akciju „Kosovo je srce našeg srca”.
Tim povodom iz bratstva su se oglasili saopštenjem:
„Na naše veliko zadovoljstvo, akcija ‘Kosovo je srce našeg srca‘ uspješno je privedena kraju.
Akciju su podržali Kancelarija za Kosovo i Metohiju pri Vladi Republike Srbije, humanitarna organizacija Srpska Solidarnost i Vitezovi „Sv.Jovana Vladimira”, podgrupa Pravoslavno bratstvo Stupovi – Pravoslavno bratstvo Stupovi.
Zahvaljujemo se svim našim sugrađanima koji su učestvovali u realizaciji akcije – kroz donacije u vidu smještaja, hrane ili novčano, kao i našim članovima koji su bili angažovani da bi ispunili glavni cilj i zajednički djeci sa Kosova i Metohije uljepšali dane provedene na našem primorju.
Takođe se zahvaljujemo sveštenstvu iz Bara i Budve, koji su dozvolili da djeca svoje učešće u litijama uveličaju nošenjem ikona u prvim redovima i tako postanu dio našeg hodočašća.
Nadamo se da smo uspjeli u namjeri i da smo im izmamili poneki osmjeh na licu, učinili da se, kako i priliči, osjećaju prijatno i budu srećna kod svoje braće.
Nadamo se da ćemo i sledeće godine, kao i prošle i ove, ugostiti i to još veći broj mališana sa Kosova i Metohije, te da će akcija zaslužiti epitet tradicionalne.
Naše malo nekom drugom znači mnogo, a humanost se prepoznaje upravo u svijesti, spremnosti i trudu da uvijek budete od pomoći onom kome je pomoć potrebna. To je naša misija i mi želimo da je ispunimo u skladu sa imenom koje nosimo”, zaključuje se u saopštenju Vitezova Svetog Jovana
Plaža Kamenovo, Crna gora - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
REGION
Burne reakcije na društvenim mrežama: Kolike su zaista cene ležaljki na crnogorskim plažama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala