- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija upozorila Ukrajinu: Napad na Krimski most je ravan samoubistvu

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKrыmskiй most
Krыmskiй most - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Poslanik ruske Državne dume sa Krima Mihail Šeremet izjavio je da je pretnja Kijeva da će izvesti napad na Krimski most – samoubistvo.
„Krimski most štite savremeni sistemi PVO. Most ima pouzdanu zaštitu, stoga ne savetujem kijevskim nacistima da pokušavaju da izvedu provokacije. U suprotnom, njihove provokacije i planove ispratiće munjevita odmazda. Biće uništeni centri za donošenje odluka, između ostalog i u Kijevu. Takođe upozoravamo zapadne zemlje na moguće posledice, ukoliko odluče da isporuče Ukrajini traženo oružje“, rekao je Šeremet za Sputnjik.
Kako je precizirao, most se štiti kako iz vazduha, tako i iz Kerčkog moreuza.
Ranije je general-major Oružanih snaga Ukrajine Dmitrij Marčenko rekao za ukrajinske medije da će Krimski most biti meta broj jedan za uništavanje ukoliko SAD i Evropa isporuče ukrajinskoj vojsci odgovarajuće naoružanje.
SAD su saopštile da su dogovorene isporuke višecevnih raketnih bacača „Himaris“ Ukrajini pod uslovom da se neće koristiti za napade na teritoriju Rusije. Vladimir Zelenski je javno potvrdio da će Kijev ispoštovati zahtev. Međutim, poslanik Vrhovne rade Ukrajine Jegor Černev nije isključio mogućnost da će se američkim raketama izvoditi napadi na rusku teritoriju.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
RUSIJA
Medvedev: Svako ko preti Krimskom mostu sam postaje meta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala