Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Predsedništvo SNS odlučilo: Aleksandar Šapić kandidat za gradonačelnika Beograda /video/

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Šapić
Aleksandar Šapić - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Predsedništvo Srpske napredne stranke na današnjoj sednici donelo je odluku da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda, saopštila je potpredsednik SNS-a Ana Brnabić.
Brnabićeva je navela da je Predsedništvo SNS-a većinom glasova usvojilo predlog gradskog odbora naprednjaka da Šapić bude kandidat za gradonačelnika.
„Sada ćemo zvanično uputiti predlog da se njegov izbor nađe na dnevnom redu Skupštine grada u ponedeljak“, izjavila je posle sednice Brnabićeva.
Ona je podsetila da je Šapić bio prvi na listi za Beograd, a da je nosilac liste bio Aleksandar Vučić.
„Dobili smo većinsku podršku građana Beograda na izborima, dobili poverenje za sledeći mandat da vodimo dalje Beograd. Naš predlog za gradonačelnika je Šapić. Predlog za zamenika gradonačelnika je Vesna Vidović iz SNS-a. Smatramo da će njih dvoje funkcionisati kao dobar tim“, poručila je Brnabićeva.
Ona je najavila da su izvesne izmene u gradskom veću, sekretarijatima, ali da to dolazi kasnije na dnevni red.
„Očekujem da u gradu imamo dodatnu novu energiju, da započnemo nove projekte, završimo započete i ispunimo poverenje građana“, navela je Brnabićeva.

„Niko iz SNS-a se nije venčao za funkciju“

Niko se iz SNS-a nije venčao za funkciju, a dosadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić će možda biti na nekoj drugoj funkciji, a možda i neće, izjavila je Brnabićeva.
Ona je tako odgovorila na pitanje novinara šta je sa Goranom Vesićem i da li će on biti u gradskoj vlasti ili ne.
„Niko iz naše stranke se nije venčao sa funkciju i potpuno je u redu da ljudi budu na određenoj funkciji, da rade neki posao, a da ga onda više ne rade, ali će Vesić možda biti na nekoj drugoj funkciji, možda neće i to je potpuno prirodno“, rekla je Brnabićeva, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala