- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Kako Srbija da nastavi ka EU ako je zvaničan uslov - priznanje Kosova? | Od četvrtka do četvrtka

CC0 / Pixabay / Srbija, EU i tzv "Kosovo" - ilustracija
Srbija, EU i tzv Kosovo - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Događaje koji su obeležili proteklih sedam dana u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ komentariše novinarka Ljiljana Smajlović.
U izveštaju Evropskog parlamenta od Srbije se zahteva da uvede sankcije Rusiji i da se međusobno prizna sa takozvanom državom Kosovo. Zapadni Balkan bi mogao da dobije još jednog supervizora, ovog puta iz Francuske. Ustalasala se diplomatska aktivnost - juče kod Zelenskog Rama i Abazović, danas - Makron, Šolc i Dragi, u Srbiji je Melvut Čavušoglu.
Da li će Srbija morati da ispoštuje odluke spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta koji zahteva da uvedemo sankcije Rusiji ali i priznamo nezavisnost takozvanog Kosova? Koliko je dobra ideja da Emanuel Makron imenuje svog izaslanika za Zapadni Balkan? Kakvi su dometi posete francuskog predsednika, nemačkog kancelara i italijanskog premijera Ukrajini? Može li Turska i kako da profitira iz sukoba u Ukrajini?
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Kako Srbija da nastavi ka EU ako je zvaničan uslov - priznanje Kosova? | Od četvrtka do četvrtka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala