- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Zapad pljačka Ukrajinu kao što je pljačkao Siriju

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaMihail Mizincev
Mihail Mizincev - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Zemlje Zapada grabe nacionalna bogatstva Ukrajine isto onako kako to čine u Siriji, prikrivajući to humanitarnom brigom, izjavio je na zajedničkom zasedanju međuresornih koordinacionih štabova Sirije i Rusije rukovodilac ruske delegacije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
„U ovom trenutku, cinično govoreći o humanitarnoj podršci, zemlje Zapada, kako u Siriji, tako i u Ukrajini drsko i bez ustručavanja teže tome da izvezu, praktično da ukradu nacionalna bogatstva, uključujući hranu, prenebregavajući dobrobit običnih ljudi. Usled takvih neodgovornih dejstava SAD i njihovih saveznika opasnost od prehrambene krize može da dobije globalne razmere“, rekao je Mizincev.
Prema njegovim rečima, SAD i njihovi sateliti su u Ukrajini primenili iste zločinačke metode za uspostavljanje vlasti nacionalista, kao što su ih ranije iskoristili radikalne islamiste u Siriji da bi svrgnuli legitimnu vlast.
„SAD i njihovi sateliti su tako i u Ukrajini posejali nacionalističku ideologiju u radikalni deo ukrajinskog društva i doveli na vlast snage koje doprinose procvatu ideja fašizma“, rekao je Mizincev.
On smatra da te iste zapadne zemlje sada pokušavaju da što je moguće više otegnu sukob, pumpajući Ukrajinu svim vrstama naoružanja.
Mizincev je podsetio da je za osam godina humanitarne katastrofe u Donbasu u svakodnevnom granatiranju ukrajinskih snaga i nacionalističkih bataljona poginulo više od 14.500 ljudi, da je porušeno više od 4.100 i oštećeno više od 55.000 infrastrukturnih i stambenih objekata.
Iz Donbasa je u Rusiju izbeglo više od 1,4 miliona ljudi, a više od 3,6 miliona je bilo prinuđeno da se krije po podrumima, dodao je general.
„Zemlje takozvanog civilizovanog Zapada, predvođenog Sjedinjenim Američkim Državama, sve to namerno nisu primećivale, pokazujući potpunu ravnodušnost prema sudbinama miliona žitelja Donjecke i Luganske Narodne Republike“, naglasio je Mizincev.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala