- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Čudna izjava Zorane Mihajlović o otkazivanju moje posete Beogradu

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je veoma čudnom izjavu potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Srbije Zorane Mihajlović, koja je rekla da bi njegova poseta zakomplikovala situaciju u Srbiji i da je dobro što odložena.
„Potpredsednica Vlade, gospođa Mihajlović, dala je veoma čudnu izjavu, da nisu hteli da me vide tamo u Beogradu, kao da sam se ja sam pozvao. Ona je dalje rekla da ako Lavrov kaže da je prijatelj Srbije, nije trebalo ni da pomisli da dolazi kod nas kada smo pod pritiskom da uvedemo sankcije Rusiji“, rekao je ministar u intervjuu za NTV.

„Ako si prijatelj, nemoj da dolaziš kod nas, jer će tvoja poseta iritirati Zapad, i to je sve“, objasnio je Lavrov logiku ministarke Mihajlović.

Države susedne Srbiji – Bugarska, Crna Gora i Severna Makedonija, zatvorile su vazdušni prostor za prelet Lavrovljevog aviona, pa je otkazana poseta šefa ruske diplomatije, koja je bila zakazana za 6-7. jun. Lavrov je tada rekao da je Rusija pozvala srpskog ministra spoljnih poslova da poseti Moskvu u najskorije vreme.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala