- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Nadamo se da će zapadni lideri podstaći Zelenskog da sagleda realno stanje stvari

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Kremlj se nada da će zapadni lideri koji su doputovali u posetu Kijevu iskoristiti tu mogućnost da podstaknu Vladimira Zelenskog da realno sagleda stanje stvari, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Nadamo se da se lideri te tri zemlje (Nemačke, Francuske i Italije), kao i predsednik Rumunije koji je tamo sa njima, neće fokusirati samo na podršku Ukrajine daljim pumpanjem te zemlje oružjem. To je potpuno beskorisno, to će produžiti patnje naroda i naneće novu štetu toj zemlju. Naprotiv, nadajmo se da će iskoristiti taj kontakt da podstaknu predsednika Zelenskog da on realno sagleda stanje stvari“, rekao je Peskov.

Prema njegovom mišljenju, u ovoj fazi je teško da se računa na nastavak pregovora sa Ukrajinom, jer je „sada sve to stalo“.
Prema njegovom mišljenju, tokom posete trojice evropskih lidera Kijevu verovatno će se razgovarati i o žitu.
„Svi znamo da mi trenutno ne možemo da razumemo suštinu pozicije Ukrajine o žitu. Upoznati smo sa spremnošću naše zemlje, o kojoj je govorio predsednik, da doprinese rešavanju te krize, da doprinese izvozu žita iz ukrajinskih luka. Znamo i za druge napore, naših turskih kolega i tako dalje, ali za sada ne znamo tačno da li Ukrajina to želi, da li je spremna, jer oni po tom pitanju ćute“, konstatovao je portparol Kremlja.
Predsednik Francuske Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc i premijer Italije Mario Dragi doputovali su jutros u Kijev. Kako je saopštio savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Viktor Andrusiv, jedan od ciljeva posete zapadnih lidera Kijevu je da se Ukrajina vrati pregovorima sa Rusijom.
Krater u blizini stele na ulazu u Severodonjeck na kojoj je postavljena ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinci raketirali skladište oružja u LNR; Ruska vojska čisti industrijski deo Severodonjecka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala