- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Izabran predsednik Opštine Berane

© Foto : Ustupljeno SputnjikuVuko Todorović
Vuko Todorović - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Nosilac liste Za budućnost Berana Vuko Todorović izabran je za predsjednika Opštine Berane. To je odlučeno na današnjoj lokalnoj sjednici, sa 19 glasova “za”.
DPS je najavio da neće podržati inicijativu i činjenicu da se predsjednik Opštine bira na dvije godine. Smatraju da ovakva odluka DF-a i Demokrata nije po zakonu. Odbornica DPS-a Lidija Kljajić kazala je da će vlast u Beranama vratiti kao onu na državnom nivou.
“O zakonima države ne treba raspravljati. Vaš dogovor će biti sunovrat ovog grada. Građani Berana su zaslužili da se okanete nas, jer mi vodimo politiku budućnosti”, navela je odbornica DPS-a.
Odbornica NSD Vida Ivanović joj je odgovorila da se predsjednik Opštine bira po zakonu, te da imaju pravo na dogovor.
Tihomir Bogavac je rekao da SNP neće biti dio vlasti, te poručio Demokratama da iz roditeljske sjenke se ne može ispasti iako nisu zadovoljni kako su ispali.
“Ne očekujte podršku SNP-a u Beranama. Mi smo časna i poštena partija koja radi u interesu građana. Vi ste borci za lične interese, ovaj avanturizam vam građani neće oprostiti. Znaju građani koliko smo mi radili u prethodnom periodu. Danas neću nabrajati ništa od toga, jer bi trebalo vremena. Vodićete opštinu bez podrške SNP-a a do kad vidjećemo”, naglasio je on.
Mladen Premović ispred grupe građana “Berane sad” kazao je da Bogavac nije biran voljom građana, već SNP-a.
“Ovim izlaganjem potvrđuje da se DPS vratio na vlast. Na tome treba da se zahvalimo SNP-u. Ova koalicija i svih 19 odbornika obećava da ćemo biti složni i u narednih četiri godine. Što se tiče vašeg vođenja građana vidjeli smo. Abazović je mogao da dođe u Berane, isto bi mu bilo da je došao u Ukrajinu. Mi građanima obećavamo da ćemo raditi u njihovom interesu da unaprijedimo život svih građana Berana, bez obzira na njihove razlike. Tvrdim da poštenijeg gradonačelnika zapamtio nisam za mojih 40 godina”, poručio je Premović.
Poručio je DPS-u da ga boli Cetinje i ustoličenje mitropolita Joanikija.
“To vas je stiglo kao kazna u Beranama, zbog toga ste dobili ovoliko glasova u ovom gradu” dodao je on.
Kljajić je odgovorila da Premovića boli posjeta Mila Đukanovića vaseljenskom patrijarhu Vartolomeju.
Demokratski front i Demokrate su se ranije dogovorile da Todorović bude predsjednik Opštine dvije godine, a zatim će naredne dvije to treba da bude Damjan Ćulafić iz Demokrata.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala