- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ilon Mask gradi ispod Las Vegasa tunel dug 55 kilometara

© AP Photo / John LocherTunel kompanije "Boring"
Tunel kompanije Boring - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Kompanija „Boring“, čiji je osnivač najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask, je jednoglasnom odlukom dobila dozvolu grada Las Vegasa da izgradi mrežu tunela dugu 55 kilometara.
Podzemni transportni sistem kompanije „Boring“ će biti duži od onoga što je prvobitno planirano. Kompanija je jednoglasno dobila odobrenje grada da svoj podzemni transportni sistem, pod nazivom „Vegas Lup“, izgradi ispod grada.
Kada su članovi okruga Klark prvi put odobrili „Vegas Lup“, ideja je bila da to bude mreža tunela, dužine 47 kilometara, koja povezuje 51 stanicu. Prema novom planu, mreža će se prostirati na dužini od 55 kilometara i imaće ukupno 55 stanica, uključujući one koje će opsluživati međunarodni aerodrom „Hari Rid“ i stadion „Rejdersa“.
Predsednik kompanije „Boring“ Stiv Dejvis rekao je da bi izgradnja tunela u centru Las Vegasa mogla da počne 2023. godine.
„Trenutno se nalazimo na drugom, a postoje osam koraka do zvaničnog otvaranja. Predstoji nam dug put i mnogo posla. Ukoliko bih morao da procenim u momentu, moja procena bi bila da će mašine krenuti sa radom sledeće kalendarske godine“, preneo je „Smartlajf“.
Dejvis je takođe rekao da će vožnja od tržnog centra „Fremont Street Experience“ do međunarodnog aerodroma, koji su vazdušno udaljeni oko 10 kilometara, trajati oko osam ili devet minuta. Međutim, pre nego što monošinski sistem bude mogao da prevozi ljude do i iz centra Las Vegasa, kompanija prvo mora da obezbedi gomilu dozvola i odobrenja za dizajn.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala