Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nove dojave o bombama i u školama u Vojvodini

Pratite nas
Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama ponovo su stigle i na mejlove vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine, saopštila je danas Pokrajinska vlada.
Objekti su evakuisani prema ranije utvrđenoj proceduri, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada ekipe MUP-a utvrde da je to bezbedno. Pozivaju se sve škole da u slučaju dojave u potpunosti sarađuju sa MUP-om, te da nastavu organizuju u skladu s datim instrukcijama nadležnih, prenosi Tanjug.

Dojave svuda po Srbiji

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi dobilo je jutros više škola širom Srbije sa područja školskih uprava Valjevo, Kraljevo, Beograd, Kosovska Mitrovica, Niš, Požarevac, Zaječar, Užice, Jagodina, Čačak, Kruševac, Zrenjanin, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada ekipe MUP-a pregledaju objekte i kada se utvrdi da je bezbedno, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da o načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

Na Kosovu dojava u svim srpskim školama

Preteći mejlovi upućeni su na adrese 71 škole na KiM, a ovo je prvi put da mejl takve sadržine bude upućen u srpske obrazovne institucije u pokrajini.
Na osnovu uputstva Ministarstva prosvete Republike Srbije, učenici će do provere navoda o pretnjama biti upućeni na onlajn nastavu, a rad škola u srpskim sredinama sada zavisi od toga koliko će efikasno Kosovska policija da pretraži sve škole.
Škole su jutros dobile preteći mejl u kojem se navodi da je „eksplozivna naprava postavljena u školi“, kao i da su „ubistva potrebna i da će nevini stradati“. Dok se još navodi da će „srušiti srpsku vladu i da su njihove oči uprte u srpskog predsednika i njegovu pratnju“, prenosi Kosovo onlajn.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovakvo anticivilizacijsko postupanje, opstrukciju rada škola i uznemiravanje dece koja pohađaju ove obrazovne ustanove.

Pretnje u Valjevu

U Valjevu razredne starešine od ranih jutarnjih sati obaveštavaju roditelje da deca ne dolaze u prvu smenu dok se na završi provera, prenose mediji.
Kako se saznaje, dojave o postavljenim bombama stigle su jutros i u valjevske osnovne škole Prvu, Sedmu, Petu, Šestu. Direktori osnovnih škola o novonastaloj situaciji obavestili su razredne starešine koje potom obaveštavaju roditelje porukama i telefonskim pozivima da decu ne šalju u školu dok ne bude završena provera dojava.
Nakon što već više od mesec dana dojave o bombama stižu na adresu škola u Srbiji ovo je prvi put da su dojave o postavljenim bombama stigle na adrese valjevskih škola .
Istovremeno, izvor blizak policiji, navodi da je od jutros u većem delu Srbije situacija sa dojavama o postavljenim bombama slična, a da su kontradiverzoioni pregledi u toku.
Osnovna škola Mihailo Petrović Alas  - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
SRBIJA
Kako će biti održana mala matura zbog dojava o bombama: Direktorima škola stigao predlog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala