- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Velika očekivanja od sastanka sa Putinom

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Očekivanja od sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom su velika, izjavio je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.
Dodik je rekao da je njegov današnji sastanak sa ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom bio i neka vrsta pripremnog sastanka sa Putinom.
„Imamo nešto važnijih tema za razgovor, oni su svakako ekonomske prirode . Pokušaću da saznam ono što mene interesuje na političkom planu, njegove procene i opservacije dokle bi to moglo da traje, kako će svet izgledati posle“, rekao je Dodik.
Dodik je istakao da „mi moramo da razmišljamo šta će se desiti i nama u novoj konstelaciji odnosa“.
„Oni su nam rekli da ne napuštaju svoje prijatelje, da i dalje stoje iza prijatelja koji deli iste vrednosti, a to su one identitetske vrednosti vezano za narod, državu i sve ono što je važno. Veoma sam zadovoljan činjenicom da se stvari ovde odvijaju u skladu sa ranijim planovima i da ću već sutra razgovarati i sa Putinom i sa generalnim direktorom „Gasproma“, naglasio je Dodik.
Srpski član Predsedništva BiH istakao je da je sa Lavrovom razgovarao i o misiji ALTEA.
„Oni ne žele da ugroze stabilnost po bilo kom pitanju u BiH i oni će apsolutno racionalno pristupiti tom pitanju u Savetu bezbednosti. Uveren sam da će se pratiti i na neki način odobriti naše mišljenje o tome da ALTEU treba produžiti i da je to nešto što može da izgradi neko poverenje u BiH. Ja mogu sada javno da kažem da je Lavrov razumeo to pitanje, mi ćemo ostati u kontaktu po tome i potpuno sam siguran da ALTEA kao misija neće biti ugrožena u BiH“, poručio je Dodik, prenela je RTRS.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
REGION
Dodik: Akcenat razgovora sa Lavrovom — ulaganje u Republiku Srpsku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala