- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vlada Rusije: Izlazimo na kraj sa pritiscima, sankcije su veći udarac na svetsko tržište

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaPremijer Rusije Mihail Mišustin
Premijer Rusije Mihail Mišustin - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Ruska ekonomija u ovoj etapi izlazi na kraj sa sankcionim pritiskom, a sankcije Zapada nanose udarac svetskom tržištu, izjavio je premijer Rusije Mihail Mišustin.
„U značajnoj meri tome doprinose i odluke koje su donete u okviru nacionalnih ciljeva razvoja do 2030. godine“, rekao je Mišustin na skupu organizovanom u okviru jubilarnog, 25. Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.
Prema njegovim rečima, sankcije koje je Zapad uveo Rusiji udarile su po svetskom tržištu koje se još nije oporavilo od pandemije, što je dovelo do rekordne inflacije u mnogim zemljama.
Mišustin je istakao da je obezbeđivanje ekonomskog suvereniteta Rusije osnovni cilj rada vlade.
„Sad su pred nama novi zadaci, a među njima je utvrđivanje dugotrajne perspektive planiranja i srednjeročne adaptacije ekonomije. Globalni cilj našeg rada je obezbeđivanje ekonomskog suvereniteta Ruske Federacije“, rekao je Mišustin.
Premijer Rusije je istakao da zemlja ima dovoljno sopstvenih resursa da nastavi da se razvija, te da je vlada već usvojila brojne mere za podršku ekonomiji.
„Deo usvojenih mera ima kratkoročnu perspektivu, što biznisu daje mogućnost za aktivna dejstva: da izgradi trgovačke lance, da nađe nove isporučioce, da pomeri rokove za ispunjavanje obaveza. To je u suštini period adaptacije na nove, aktuelne izazove i potraga za brzim odgovorima na najhitnija pitanja“, rekao je Mišustin i dodao da je te mere potrebno pojačati srednjeročnim i dugoročnim rešenjima, za period do 2030. godine.
Jubilarni, 25. Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se od 15. do 18. juna.
Sankt Peterburg forum - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
RUSIJA
Novi svet - nove mogućnosti: Velika očekivanja od jubilarnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala