- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako se Micić našao u „čorbi“ koju je zakuvao Jokićev tim

© Foto : FIBANikola Jokić i Vasilije Micić
Nikola Jokić i Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Vasilije Micić, srpski reprezentativac, našao se i u priči koju je pokrenuo tim Nikole Jokića, Denver Nagets, a u vezi sa razmenom Džamajkla Grina za pravo izbora 30. pika na narednom NBA draftu.
Denver je, na čelu sa novim prvim operativcem Kalvinom Butom, povukao prvi potez i razmenio igrača za budućeg košarkaša koji će stići u ligu posle drafta.
„Denver je došao do 30. pika na narednom draftu i očekuje se da će pokušati da za svoj tim dobije košarkaša koji me je posao da ima loptu u rukama, prevashodno plejmejkera sa Gonzage Endrua Nemharda. Denver je razgovarao sa pojedinim timovima o selidbi svog člana, takođe plejmejkera Montea Morisa i već razmatra ko bi mogao da preuzme njegovu ulogu rezervnog organizatora igre pošto će se u sastav vratiti prvi igrač na toj poziciji Džamal Marej“, navodi se u izveštaju američkog portala Bličer riport.
Kako se ističe, u celu priču je bio uključen i Vasilije Micić, reprezentativac Srbije.
„Pojedini funkcioneri rivalskih ekipa su bili spremni da Morisa u Denveru zameni Micić, na koga prava ima upravo Oklahoma. Očekivalo se da prava na njega budu uključena u dogovor kojim je Džamajkl Grin prešao iz Denvera u Oklahomu, a u suprotnom pravcu su otišla prava na 30. pik narednog drafta“.
U izveštajima se navodi da Micić nije zainteresovan da se priključi ekipi Oklahome koja se nalazi u periodu podizanja nove mlade generacije i ima mnogo igrača na bekovskim pozicijama.
„Micić je skrenuo pažnju nekoliko ekipa koje imaju ambicije da se bore za plej-of, a među njima su Milvoki i Čikago, ekipe koje već imaju dobre veze sa Evropom“, zaključuje se.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Denver povukao prvi potez, kome bi Jokić mogao da se nada?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala