- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina blokirala humanitarni koridor iz fabrike „Azot“

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaFabrika "Azot" Severodonjeck, LNR
Fabrika Azot Severodonjeck, LNR  - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Prvog dana funkcionisanja humanitarnog koridora iz fabrike „Azot“ u Severodonjecku je izašao samo jedan penzioner, budući da je Ukrajina blokirala njegovo funkcionisanje, izjavio je načelnik garnizonske službe drugog armijskog korpusa Narodne milicije Luganske Narodne Republike Aleksandar Nikišin.

„Izašao je samo jedan stariji muškarac, koji, očigledno, nije znao da koridor postoji i slučajno je tuda krenuo zamolivši ekstremiste da, kako je rekao, uzme neke stvari“, rekao je Nikišin.

On je naveo da je ukrajinska vojska počela da granatira u pravcu humanitarnog koridora u 8.10 ujutro po moskovskom vremenu.
„Počeli smo da poštujemo režim prekida vatre, organizovali smo koridor od fabrike do izlaska iz Severodonjecka. Međutim, već u 8.10 ukrajinska strana je počela da granatira deo oko izlaza iz fabrike. Granatirano je iz tenka i minobacača, kao i samohodnog minobacača „Nona“, naveo je on.
Prema njegovim rečima, u tim uslovima je nemoguće sprovoditi evakuaciju i funkcionisanje koridora je danas prekinuto. On smatra, da će se pregovori sa ukrajinskom stranom nastaviti.
Nikišin je dodao da civili u fabrici „Azot“ ne znaju za humanitarni koridor, a njih je u fabrici mnogo manje od 1.500 ljudi. Prema njegovim podacima, u skloništu u prvom delu fabrike, koju kontroliše ukrajinska vojska, se nalazi 70-75 civila.
Gradske četvrti Severodonjecka u LNR nakon oslobađanja - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
RUSIJA
Snage LNR i Rusije u sredu otvaraju humanitarni koridor za civile iz „Azota“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala