Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

U Vučitrnu kamenovana škola, deca i roditelji uznemireni

© AP Photo / Visar KryeziuPolicija Kosova
Policija Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
U selu Gojbulja u opštini Vučitrn, kamenovana je osnovna škola „21. novembar“ i tom prilikom polomljen je prozor na učionici, oštećena vrata nove, kao i vrata starog objekta škole, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Pored materijalne štete koja je pričinjena, slučaj je uznemirio roditelje i decu koja pohađaju ovu obrazovnu ustanovu, a direktor škole će o incidentu obavestiti i policiju i predstavnike Kfora koji pokrivaju ovaj reon, navodi se u saopštenju.
"Ovim incidentom nastavljen je opasni niz etnički motivisanih napada na Srbe kojima svedočimo poslednjih dana, a posebno alarmantna činjenica jeste da je napadnut objekat u kome borave deca. Današnjim incidentom, broj napada na Srbe, srpsku imovinu i objekte SPC od početka 2022. godine popeo se na 60, a ukupno od početka prošle godine imamo 188 ovakvih slučajeva", ističe Kancelarija u saopštenju.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju će sanirati štetu koja je pričinjena i nastaviće da ulaže u srpske sredine na KiM, ali očekuje od predstavnika međunarodne zajednice da prekinu sa politikom nereagovanja i jasno osude ovaj i sve prethodne incidente.
"Nema sumnje da je porast broja etnički motivisanih incidenata koji unose nemir i zabrinutost posebno kod Srba koji žive južno od Ibra posledica antisrpske politike Prištine koja ekstremiste i izgrednike sokoli politikom nekažnjavanja i međunarodni predstavnici ne smeju biti nemi posmatrači niti saučesnici svojim nereagovanjem", poručuje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala