- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Kakvu igru igra Brisel sa BiH: Na šta su pristali lideri Srpske | Svet sa Sputnjikom

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastave Evropske unije ispred sedišta EU u Briselu
Zastave Evropske unije ispred sedišta EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Posle mahanja ultimatumima prema Srbiji Brisel se latio „velikog spremanja“ i u Bosni i Hercegovini, predočivši liderima partija iz te zemllje na sastanku s predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom „mapu puta“ ka EU.
Susret je završen prihvatanjem političkog sporazuma za osiguranje funkcionalne BiH za napredak na evropskom putu, čiji sadržaj se različito tumači. Jedni kažu da je sastanak bio konsultativan i da nije prihvaćeno ništa što je suprotno interesima Srpske, drugi da je rukovodstvo u Banjaluci „kapituliralo“.
Da li je i šta sporno u izjavi predočenoj u Briselu? Na šta su pristali lideri Srpske? Kakvu igru igra Brisel i šta smera u BiH? Da li i za BiH, kao i za Srbiju, dalji put ka EU znači prihvatanje rusofobije i odricanje od prijateljstva s Moskvom? Šta Milorad Dodik donosi iz Turske, a kakve poruke očekuje da čuje u Rusiji? Zašto „nemački turista“ Kristijan Šmit kaže da se Dodik ponaša kao drvoseča a kakve su šanse Srspke ako podnese tužbu protiv Šmita za lažno predstavljanje i štetno delovanje u BiH?
O ovoj temi govorimo u emisiji Svet sa Sputnjikom čiji su gosti politikolog prof dr Nenad Kecmanović i istoričar dr Čedomir Antić.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Kakvu igru igra Brisel sa BiH: Na šta su pristali lideri Srpske | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala