- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski poslanik: Na rukama američkih političara krv dece Donbasa

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaŠkola porušena u granatiranju Donjecka od strane ukrajinskih snaga
Škola porušena u granatiranju Donjecka od strane ukrajinskih snaga - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Vašington nastavlja da finansira projekat „anti-Rusije“, a američki političari na svojim rukama imaju krv dece Donbasa, izjavio je predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki komentarišući novu američku tranšu od milijardu dolara Ukrajini.
„Poraz marionetskog kijevskog režima za Sjedinjene Američke Države će značiti krah projekta ‘anti-Rusija’ i svih napora da se ‘spreči resovjetizacija’, kako se izrazila gospođa (Hilari) Klinton dok je vršila dužnost državnog sekretara. Zato se i izdaju naredbe da se ne nastavljaju pregovori sa ruskom stranom, a ubistva civila američkim oružjem se očigledno smatraju za još jednu ‘kolateralnu štetu’ u borbi protiv navodne ‘ruske agresije’. Ipak, upravo je sada na rukama američkih političara krv dece Donbasa, oni su ti koji snose jednaku odgovornost sa ukrajinskim nacistima za smrt civilnog stanovništva“, napisao je Slucki na svom Telegramu.
Prema njegovim rečima, Vašington „manijakalno nastavlja da održava takozvanu borbenu gotovost neonacističkih bataljona i Oružanih snaga Ukrajine“, iako je čak i među zapadnim stručnjacima i vojnim analitičarima sve manje onih koji veruju u pobedu Ukrajine na bojnom polju.
Osim toga, Slucki je primetio da bi oružje iz Ukrajine moglo da završi u trećim zemljama.
„Vašington je ranije priznao da ‘vojna pomoć’ koju Zapad isporučuje Ukrajini delimično dospeva na crno tržište oružja. Interpol i UN su takođe izrazili zabrinutost zbog toga“, dodao je parlamentarac.
Sjedinjene Američke Države izdvojile su novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan milijardu dolara, saopštio je ranije američki predsednik Džozef Bajden.
Zastavice Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
RUSIJA
Ruski poslanik: Vašingtonu nije potreban mir, zato su prekinuti pregovori o Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala