- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski naučnici: Efikasnost pojačane doze „Sputnjika Ve“ protiv „omikrona“ je 97 odsto

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Istraživanje je pokazalo da efikasnost vakcine „Sputnjika Ve“ (Sputnik V), u borbi protiv hospitalizacije usled virusa soja „omikron“, iznosi 97 odsto kada se pojača preparatom „Sputnjik lajt“ ili revakcinacijom „Sputnjikom Ve“, navodi se u saopštenju Instituta „Gamaleja“.

„Prema rezultatima, efikasnost vakcine ‘Sputnjik Ve’ kada se pojača dozom preparata ‘Sputnjik lajt’ ili revakcinacijom ‘Sputnjikom Ve’ je 97 odsto protiv svih vidova hospitalizacije nakon obolevanja od soja ‘omikron’ i 99,4 odsto protiv kliničkih slučajeva“, navodi se u saopštenju.

Efikasnost protiv svih oblika nakon primene minimum jedne doze vakcine iznosi 85,9 odsto, pojašnjeno je u materijalu.
Istraživanje su sproveli ruski naučnici među kojima su predstavnici Gradske kliničke bolnice „Vorohobova“ i centra „Gamaleja“.
Podsetimo, vakcina „Sputnjik Ve“ je odobrena u 71 zemlji sa ukupnim brojem stanovnika od četiri milijarde ljudi. Prema broju sertifikata za korišćenje nalazi se na drugom mestu na svetu. Njena efikasnost je 97,6 odsto prema rezultatima analiza podataka koji su dobijeni ispitivanjem 3,8 miliona vakcinisanih Rusa.
Vakcina „Sputnjik Ve“ se primenjuje u Argentini, San Marinu, Srbiji, Mađarskoj, Bahreinu, Meksiku, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i drugim zemljama i pokazuje da je ova vakcina jedna od najbezbednijih i najefikasnijih vakcina protiv virusa korona, saopštio je ranije Ruski fond za direktne investicije.
Ampule sa vakcinom protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
RUSIJA
Evropski regulator nastavlja ispitivanje ruske vakcine „Sputnjik Ve“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala