- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski general: Ukrajinski ekstremisti postavili položaje u bolnicama u Harkovu i Odesi

© Press-služba posla LNR v RF / Uđi u bazu fotografijaSeverodonjeck: Ukrajinske snage minirale fabriku, ugroženo 300 civila
Severodonjeck: Ukrajinske snage minirale fabriku, ugroženo 300 civila  - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Ukrajinske snage rasporedile su artiljeriju i višecevne bacače raketa u jednoj od gradskih bolnica u Harkovu, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizinicev.
Prema njegovim rečima, ukrajinski ekstremisti su postavili položaje i skladišta naoružanja u bolnicama u Odesi i Odeskoj oblasti na jugo-zapadu Ukrajine.

Sa ruske strane nema prepreka za izlazak civila iz „Azota“

Ruski general je rekao da je Moskva javno i zvanično saopštila da nema nikakvih prepreka da civili napuste fabriku „Azot“. To, međutim, koči stav Kijeva i komandanata ekstremističkih jedinica koje nastavljaju da drže civile i da ih koriste kao živi štit.
„Kijevski režim je ponovo pokazao svoje pravo lice i da mu nimalo nije stalo do života nevinih žena, dece i starijih ljudi koje drže razjareni teroristi u fabrici ‘Azot’. Licemerno im ne izdajući nalog da prekinu otpor, Kijev ih je praktično odredio da budu ‘mučenici’ kao što je bio slučaj u Marijupolju“, naveo je Mizincev.
On je dodao da su ukrajinski ekstremisti u toj fabrici iskoristili humanitarnu pauzu za pregrupisavanje.
Oni su onemogućili evakuaciju civila humanitarnim koridorom koji je otvorila Rusija jer su otvorili vatri na stambene kvartove Severodonjecka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala