- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Razgovarali Putin i Si: Kina spremna da nastavi podršku i saradnju sa Rusijom

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đingping
Predsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đingping - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Kina je spremna da nastavi međusobnu podršku i saradnju s Rusijom kada je reč o pitanjima suvereniteta i bezbednosti, rekao je danas kineski predsednik Si Đinping u telefonskom razgovoru s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
„Bez obzira na globalne promene u svetu, kinesko-ruski odnosi i dalje imaju dobru dinamiku razvoja“, rekao je Si Đinping, a prenela Centralna televizija Kine.
Prema njegovim rečima, Kina je spremna da sarađuje s Rusijom radi obezbeđivanja stabilnog razvoja bilateralne poslovne saradnje.
Si Đinping je, takođe, naveo da je kineska strana spremna da produbljuje saradnju s Rusijom u okvirima velikih međunarodnih i regionalnih organizacija, kao što su Ujedinjene nacije, BRIKS i ŠOS (Šangajska organizacija za saradnju).
Prema njegovim rečima, Kina zajedno s Rusijom doprinosi formiranju „pravdenijeg i racionalnijeg“ međunarodnog poretkla i globalnog upravljanja.
Oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je potvrdio da su Putin i Si razgovarali, iako nije komentarisao o čemu je tokom razgovora bilo reči.
Vladimir Putin i Si Đinping u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
RUSIJA
Putin i Si Đinping potvrdili uzajamnu podršku Kine i Rusije u UN
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala