- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta treba Đokoviću da bi stigao Nadala?

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Novak Đoković biće prvi nosilac na Vimbldonu i to je dobra prilika da proba da smanji razliku u odnosu na Rafaela Nadala kada se gledaju osvojeni Grend slemovi. A bivši italijanski teniser Paolo Bertoluči ističe da je Novaku najvažnije da igra redovno i da tako može da prestigne Rafu.
Nadal je osvajanjem Australijan opena i Rolan Garosa stigao do 22. Grend slema u karijeri i sada beži dva razlike Novaku Đokoviću.
Mnogo je na ovakav ishod uticala činjenica da Novak nije igrao u Australiji, na svom omiljenom turniru. O svemu je govorio bivši italijanski teniser Paolo Bertoluči.

„To je bio njegov izbor, da se ne vakciniše. Ako postoje pravila ona moraju da se poštuju, znao je protiv čega ide. Bio je i onaj slučaj na US Openu koji ga je koštao diskvalifikacije, pa sada vakcina. Ako ne prestigne Nadala, imaće gorak ukus u ustima. Istina je i da je Nadal propustio osam Grend slemova zbog povrede. Bio sam ubeđen da Novak može sve da pretekne po broju osvojenih Grend slemova, i dalje imam tu ideju, ali on mora da igra redovno“, objasnio je Bertoluči.

Prvu šansu da dođe do Grend slema imaće na predstojećem Vimbldonu.
Podsećanja radi, zvanično je objavljeno da Aleksandar Zverev neće igrati zbog povrede, dok je Danila Medvedeva iz konkurencije izbacila politika – odluka Vimbldona da prihvati ideju britanskih vlasti da suspenduje ruske i beloruske takmičare.
Videćemo i da li će igrati Rafael Nadal.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
SPORT
Đoković prvi nosilac na Vimbldonu – duel sa Nadalom moguć tek u finalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala