- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Marko Milačić: SNP želi da Temeljni ugovor potpiše i sa CPC

© Sputnjiku ustupila Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Plan DPS, SNP i URA je da potpišu Temeljni ugovor i sa takozvanom CPC, a Temeljni ugovor sa SPC im je most za to, tvrdi lider Prave Crne Gore Marko Milačić.
“Potpisivanje ugovora sa CPC bi bilo državno legitimisanje jedne nepriznate i nekanonske organizacije, što bi onda u perspektivi predstavljalo mnogo veću opasnost po imovinu i prava jedine kanonske vjerske organizacije pravoslavnog naroda, a to je Srpska pravoslavna Crkva. Upravo ovaj proces i ovaj naum je, čini mi se, opasniji po SPC, ali i Crnu Goru, čak i od onog Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je digao Crnu Goru na noge. Prava Crna Gora će se na odlučan i ozbiljan način pobuniti protiv ovog opasnog procesa”, poručio je Milačić na sastanku odbora njegove partije u Danilovgradu.
Poručio je da će DPS u Danilovgradu doživjeti debakl, kao i u Beranama.
“ I ovdje ćemo formirati vlast bez SNP”, zaključio je Milačić.
Više izvora iz Vlade Crne Gore takođe je potvrdilo Sputnjiku da će se nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, a navodno je ostalo još samo da se Crkva složi oko njega, insisitirati da se sličan ugovor potpiše sa CPC, pod izgovorom da sve vjerske zajednice moraju imati jednak tretman.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala