- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Makron Zelenskom: Rusija je bila, jeste i biće deo Evrope, moraćete da pregovarate sa Moskvom

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaMakron posle incidenta: Ne treba preuveličavati
Makron posle incidenta: Ne treba preuveličavati - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron je izjavio da je ponovio predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom da je Rusija moćna država, koja je bila, koja jeste i koja će biti deo Evrope, a da će Kijev morati da pregovara s Moskvom.

Mi, Evropljani, delimo jedan kontinent, a geografija je tvrdoglava – Rusija nikuda s tog kontinenta neće otići. Ona je bila, jeste i biće njegov deo.

Emanuel Makron  - Sputnik Srbija
Emanuel Makron
predsednik Francuske
„Nikada nisam delio pristup prema kojem ćemo danas početi rat s Rusijom, a sutra ćemo želeti da je uništimo. Ne“, rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare s rumunskim predsednikom Klausom Johanisom i dodao da je u stalnom kontaktu sa Zelenskim.

Kijev je dužan da pregovara s Moskvom

Emanuel Makron je istakao da su ukrajinske vlasti dužne da pregovaraju s Rusijom nakon uspostavljanja primirja.
„Doći će dan kad ćemo pomoći Ukrajini da opstane... kada će biti uspostavljen prekid vatre, moraćemo da počnemo da pregovaramo. Predsednik Ukrajine i članovi vlade su dužni da pregovaraju s Rusijom“, rekao je Makron i naglasio da će tog dana i Evropljani sedeti za pregovaračkim stolom, kao garanti bezbednosti.
Na pitanje da li je moguća njegova poseta Kijevu ove sedmice, Makron je odgovorio da smatra da je „neophodna nova diskusija s Ukrajinom“.
Predsednik Francuske je u utorak doputovao u posetu Rumuniji kako bi se sastao s francuskim vojnicima razmeštenim u toj zemlji, u okviru misije NATO-a.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala