- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trio srpskih sinova među „zlatnim dečacima“ /video/

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaKopačke
Kopačke  - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Trojica srpskih fudbalskih bisera Filip Stevanović, Nemanja Jović i Lazar Samardžić našli su se u izboru renomiranog italijanskog lista „Tutosport“ za nagradu „Zlatni dečko“ koja se tradicionalno dodeljuje svake godine mladim fudbalerima.
Za jubilarno 20. priznanje boriće se i srpski fudbaleri, dvojica mladih reprezentativaca, izdanci škole fudbala Partizana, Stevanović i Jović, kao i mladi „Nemac“ Samardžić koji tek treba da odluči za koju reprezentaciju će igrati pošto je dosad nastupao za mlađe kategorije Nemačke.
Stevanović je važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera sveta, a taj status su mu donele odlične igre u dresu Partizana, što je nagrađeno transferom u Mančester siti.
Kao po običaju, mladi fudbaleri koji stignu u engleski klub bivaju prosleđivani na pozajmice, što je bio slučaj i sa Stevanovićem koji je proteklu sezonu proveo i Herenvenu gde je upisao samo dva gola uz jednu asistenciju.
Ništa bolje nije prošao ni Jović u Partizanu, četiri gola i šest asistencija nije učinak kome su se nadali od mlade zvezde tima, a očekuje se da u narednoj sezoni opravda status talentovanog krilnog napadača.
Samardžić, momak srpskih korena, rođen je u Berlinu 2002. godine, a posle boravka u Herti i jedne sezone u Lajpcigu, od 2021. je član italijanskog Udinezea za koji je kao ofanzivni vezista odigrao 22 utakmice i imao po dva gola i asistencije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala