00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
07:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Dualnost Milene Pavlović Barili“
17:30
30 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
20:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Da li bi trebalo prati pečurke pre spremanja jela?

© Sputnik / Konstantin Čalabov / Uđi u bazu fotografijaPečurke
Pečurke - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Pravilo je da voće i povrće pre konzumiranja uvek treba oprati, ali kada je reč o pečurkama mišljenja su podeljena.
I kuvari po tom pitanju nisu složni. U školama za kuvare pranje pečuraka vodom smatralo se grehom, pa je savetovano da se prljavština ukloni vlažnim papirnim ubrusom.
Naime, pranje pečuraka smatralo se lošim, jer tako mogu da upiju vodu i promene boju. Međutim, autor knjige iz 1990. godine „Curious Cook: More Kitchen Science and Lore“, Harold Mekgi, tvrdi da pečurke jedva i da apsorbuju vodu prilikom pranja.

Trebate li prati pečurke?

Bez obzira na različita mišljenja o tome kako ukloniti prljavštinu sa pečurkama, nema sumnje da ih je važno očistiti pre kuvanja, jer povrće ponekad može na sebi da ima bakterije.
Prljavština se lako uvuče u pukotine na pečurkama. Kada je reč o svežim smrčcima, najbolje ih je prvo dobro protresti u papirnoj kesi kako bi se uklonila sva prljavština. Zatim ih, neposredno pre kuvanja, prebacite u činiju sa hladnom vodom sa nekoliko kašika soli.
Odmah ih prebacite na ubrus i dobro osušite. Zbog jedinstvenog oblika ove vrste pečuraka, veća je verovatnoća da će da upiju vodu, stoga ne bi trebalo preskočiti korak sušenja, preneo je portal „Kliks“.
Pranje sudova - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
DRUŠTVO
Novo istraživanje pokazalo zašto sunđer nije dobar izbor za pranje sudova
Glavobolja — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
DRUŠTVO
Šest nezdravih navika koje štete organizmu
Vegetarijanska hrana - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
DRUŠTVO
Istine i zablude o „čudesnoj zdravoj hrani“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala