- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija prikazala rad topografa na obezbeđivanju preciznih napada sistema „Iskander“ /video/

© UPSI MO RFRuski sistem "Iskander"
Ruski sistem Iskander - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
Pratite nas
Vojni topografi u toku specijalne vojne operacije veoma brzo pružaju informacije o geologiji terena operativno-taktičkim raketnim sistemima „Iskander“, što im omogućava da brzo i precizno napadnu pozicije koje ranije nisu bile poznate neprijatelju, navodi se u videu Ministarstva odbrane Rusije.
Na snimcima se može videti kretanje topografa, raspoređivanje geodetske opreme, kao i topografska i geodetska priprema rejona. Cilj je da sistemi „Iskander“ gađaju protivnika sa nove i nepoznate pozicije.

„Ovim kompleksima su potrebne tačne koordinate novog rejona, zato obrađujemo podatke kako bismo u najkraćem roku mogli da damo tačne geodetske koordinate mesta na kome će se izvršiti lansiranje, što će omogućiti brigadi da mnogo brže i preciznije pogodi cilj“, rekao je načelnik navigaciono-geodetskog odeljenja Ministarstva odbrane Rusije.

Vojni topografi pomoću preciznih navigacionih satelitskih sistema GLONAS šalju podatke raketnim sistemima. Nakon što se dobiju informacije štampaju se listovi mapa terena, koji se odmah isporučuju raketnim jedinicama. „Iskanderi“ onda kreću na borbene položaje, pripremaju sisteme za lansiranje i ispaljuju krstareće i balističke rakete.
Samohodni protivvazdušni raketni sistem 9P78-1 Iskander M - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
RUSIJA
Lukašenko: Rusija će pomoći Belorusiji u proizvodnji raketa modela „Iskander“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala