- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Rehabilitovali smo jednu staru temu“: Dodik sa šefom turske diplomatije o situaciji u BiH

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICSrpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik sastao se u Istanbulu sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom sa kojim je razgovarao o situaciji u BiH, Ukrajini i izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo.
„Ponovo smo rehabilitovali jednu staru temu, a to je da se putem trilateralnog sastanka na kojem bi s jedne strane bili Erdogan kao predsednik Turske, Zoran Milanović kao predsednik Hrvatske i Aleksandar Vučić kao predsednik Srbije, te trojica predstavnika srpskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda iz BiH, nađe dodatna energija i volja da napravimo određen dogovor koji bi dodatno stabilizovao situaciju u samoj BiH“, izjavio je Dodik posle sastanka sa šefom turske diplomatije.
Dodik je naveo da je to bio dobar sastanak i da Čavušoglu dobro poznaje situaciju u BiH.
Na sastanku je bilo reči i o infrastrukturnim projektima, a prva tema bila je o auto-putu Sarajevo-Beograd, rekao je Dodik za RTRS.
„Upravo u ovom trenutku i sutra treba da se finalizuju razgovori između srpskih i kineskih kompanija koji će zajedno da rešavaju ta pitanja na prostoru Republike Srpske i uveren sam da ćemo imati dobar dogovor o tome. Erdogan je veoma zainteresovan da dođe do pokretanja projekta i brze realizacije“, naveo je Dodik.
Jedna od tema bila je i ocena političke situacije u Ukrajini, a tim povodom Dodik je rekao:
„Moram da kažem da sa Turskom delimo značajne stavove i vrednosti. Cenimo da nema potrebe da se bude na bilo čijoj strani, da treba biti na strani mira, da treba gledati poziciju svoje zemlje“.
Posle sastanka sa Dodikom na Tviteru se oglasio i Čavušoglu.
„Sastanak sa Miloradom Dodikom, članom Predsedništva BiH. Razgovarali smo o dešavanjima u našem regionu, posebno u BiH“, napisao je Čavušoglu.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala