- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Zapad će na jesen početi da žanje glavnu „žetvu“ antiruskih sankcija

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
Pratite nas
Lokomotiva zapadne ekonomije usluga i digitalnih valuta leti ka zidu punom parom, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
Medvedev je na svom Telegramu napisao da su zapadne zemlje konačno shvatile da ne mogu da prežive bez Rusije. Jer tada stanovnici Evrope neće dobiti hranu, đubrivo, energente za grejanje svojih kuća i drugo.
„Sa nestrpljenjem očekujemo sledeći paket evropskih sankcija… o kojima autori tih samih sankcija odmah počinju da smišljaju šeme zaobilaženja. Neću pominjati inflaciju, cene svih vrsta goriva i prognoze pada ekonomija. Svi podaci su javno dostupni. A ovo je tek prvi mesec leta. Čekamo jesen... kada će trebati da se žanje glavna sankciona žetva“, napisao je Medvedev.
„U međuvremenu, lokomotiva njihove ekonomije usluga i digitalnih valuta leti punom parom prema zidu“, dodao je on.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Kao odgovor na rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije.
Evropska unija uvela je krajem maja i šesti paket sankcija protiv Rusije koji predviđa postepeno uvođenje embarga na uvoz „crnog zlata“ iz Rusije. Zabrana će se odnositi samo na isporuke morem, a nafta koja se isporučuje naftovodom „Družba“ ne podleže ograničenjima. Šesti paket evropskih sankcija takođe predviđa isključenje „Zberbanke“, „Rosseljhozbanke“ i „Moskovske kreditne banke“ iz SVIFT-a.
Šporet na gas - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
RUSIJA
Medvedev: Neprijatelji Rusije ići će do kraja u težnji da unište rusku ekonomiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala