- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska uništila bazu stranih plaćenika i veliku količinu zapadnog naoružanja u Donbasu

© Sputnik / Maksim BlinovProtivavionski raketni sistem S-400 "Trijumf" na poligonu Ašuluk
Protivavionski raketni sistem S-400 Trijumf na poligonu Ašuluk - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
Pratite nas
Ruska vojska je uništila centar za privremeno dislociranje stranih plaćenika u području mesta Fjodorovka u LNR i veliku količinu zapadnog naoružanja u DNR, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

„Visoko preciznim raketama vazdušnog baziranja u području železničke stanice Udačno u DNR uništena je velika količina naoružanja i vojne tehnike koja je isporučena grupi ukrajinskih ekstremista, između ostalog, i iz SAD i evropskih zemalja“, rekao je Konašenkov. Uništene su i dve baterije višecevnih raketnih bacača u Harkovskoj oblasti i LNR.

Ruska avijacija uništila je jedan komandni punkt, radar protivavionskog raketnog sistema „buk-M1“ u LNR, kao i 63 položaja sa ljudstvom i vojnom tehnikom Oružanih snaga Ukrajine.
U napadu avijacije likvidirano je preko 120 ekstremista, dva tenka, sedam oruđa poljske artiljerije i 11 specijalnih vojnih vozila.
Ruska sredstva PVO u toku proteklog dana oborila su osam ukrajinskih bespilotnih letelica u Nikolajevskoj i Harkovskoj oblasti, DNR i LNR. Među njima je i jedan „bajraktar TB-2“, koji je oboren u području Luganska.
Ruska artiljerija uništila je 247 položaja sa ljudstvom i tehnikom ukrajinske vojske, 13 komandnih mesta i 63 položaja artiljerijskih jedinica. Uništeno je i sedam višecevnih raketnih bacača kao i stanica za elektronsko ratovanje u DNR.
Od početka specijalne vojne operacije ruska vojska je uništila 201 avion, 130 helikoptera, 1.196 bespilotnih letelica, 338 protivavionskih raketnih sistema, 3.526 tenkova i drugih oklopnih vozila, 515 višecevnih raketnih bacača, 1.933 oruđa poljske artiljerije i minobacača.
Raketni sistem Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
RUSIJA
Ruska vojska pokazala zapadno oružje koje ukrajinske snage ostavljaju prilikom povlačenja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala