- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Raško Konjević izabran za koordinatora svih službi za bezbijednost Crne Gore

© Foto : Jutjub/Rasko KonjevicRaško Konjević
Raško Konjević - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
Pratite nas
Raško Konjević, potpredsjednik Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku, ministar odbrane i član Vijeća za nacionalnu bezbjednost, izabran je na današnjoj sjednici tog tijela za koordinatora rada Biroa za operativnu koordinaciju.
Sergej Sekulović, savjetnik predsjednika Vlade za unutrašnju politiku i politički sistem, izabran je za koordinatora za izradu i primjenu Nacionalne strategije za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.
Obojica su imenovani na predlog predsjednika Vijeća, premijera Dritana Abazovića.
Vijeće za nacionalnu bezbjednost kojim predsjedava Abazović, održalo je danas prvu sjednicu, na kojoj su usvojeni nacionalni prioriteti u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala za period 2022 – 2025, izabrani koordinatori rada Biroa za operativnu koordinaciju i koordinator za izradu i primjenu Nacionalne strategije za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.
© Vlada Crne Gore/RK ProductionSednica Veća za nacionalnu bezbednost
Veće za nacionalnu bezbednost - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
Sednica Veća za nacionalnu bezbednost
Sjednici su, pored predsjedavajućeg Vijeća premijera Abazovića i sekretarke Vijeća Jelene Maraš, prisustvovali i: potpredsjednik Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane Raško Konjević, ministar pravde Marko Kovač, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić i zamjenik predsjednika skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić.
Sa današnje sjednice Vijeća, kako se dodaje, opravdano su izostali vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.
Međutim, Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, poručio je da nije prisustvovao današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost jer nije želio da daje legitimitet da se Raško Konjević izabere za šefa svih službi bezbjednosti.
„Treba li podsjećati da je Konjević zajedno sa Rankom Krivokapićem i Draginjom Vuksanović Stanković poražen na izborima 30. avgusta 2020. godine“, saopštio je Knežević u video-izjavi dostavljenoj medijima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala