- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

NATO: Ukrajina će morati da ustupi deo teritorije da bi se uspostavio mir

© AP Photo / Olivier MatthysGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
Pratite nas
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg smatra da postoji mogućnost da će Ukrajina morati da ustupi deo teritorije kako bi se uspostavio mir.

„Mir u Ukrajini je moguć. Pitanje je samo koju cenu ste spremni da platite za taj mir. Koliko ste spremni da žrtvujete teritorije, nezavisnosti, suvereniteta, slobode i demokratije. To je veoma složena moralna dilema“, rekao je Stoltenberg na pres-konferenciji sa predsednikom Finske Saulijem Ninistom.

Kako je istakao, Alijansa će nastaviti da podržava vlasti u Kijevu, ali će se istovremeno truditi svim silama da izbegne eskalaciju sa Rusijom. Upravo iz tog razloga NATO je odbio da pošalje svoje jedinice na teritoriju Ukrajine, a takođe je odbacio mogućnost uvođenja zone zabrane letenja, precizirao je Stoltenberg.
Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio da se u svetu polako pojavljuje „zamor“ zbog situacije u Ukrajini kao i da pojedine strane pokušavaju da nateraju kijevske vlasti da pristanu na dogovor sa Moskvom koji im ne odgovara.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
RUSIJA
Zelenski: Ukrajinu guraju na dogovor sa Rusijom koji ne odgovara Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala