- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Vanredna odbrana od poplava u Užicu i Čačku /foto/

© Tanjug / DUSAN ANICICVodostaj
Vodostaj - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
Pratite nas
Na reci Đetinji u Užicu i u čačanskim gradskim branama "Vrutci" i Gradska brana na vodnoj jedinici "Zapadna Morava - Čačak" uvedena je vanredna odbrana od poplava zbog aktuelne hidrološke situacije usled obilnih padavina, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće (JVP) „Srbijavode“.
Kako je navedeno u saopštenju objavljenom na sajtu „Srbijavoda“, usled obilnih padavina inteziteta preko 70 milimetara roku od 12 sati, prema informacijama lokalnih stanica došlo je do naglog porasta vodostaja na rekama „Đetinji“ i „Skrapežu“ sa tendencijom daljeg rasta i zasićenosti tla.
U nebranjenim područjima došlo je do manjih izlivanja.
Na kritičnim deonicama uvedena su dežurstva na terenu u skladu sa fazom odbrane, izvršene su pripreme svih službi JVP „Srbijavode“ i nadležnih vodoprivrednih preduzeća za pravovremene intervencije, kao i usaglašavanje mera odbrane od poplave sa štabovima lokalnih samouprava.
U saopštenju se dodaje da se zbog očekivanog pomeranja poplavnog talasa i porasta vodostaja reke Zapadne Morave sprovode preventivne mere u zoni ušća kanala Moravac u Zapadnu Moravu, preneo je Tanjug.
Vodostaj - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SRBIJA
Poplava na Zlatiboru, evakuisane 22 osobe; Izlila se Kamenica u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala