- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Instant otplata - novi ugovor, pa devet trojki /video/

© AP Photo / Darko VojinovicVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
Pratite nas
Košarkaš Anadolu Efesa Šejn Larkin pogurao je Anadolu Efes ka prvoj pobedi u finalu turskog šampionata protiv Fenerbahčea sa čak 37 poena, od čega je pogodio devet trojki. Na taj način Pivari su slavili sa 103:92 i smanjili razliku u seriji na 1:2. Larkin je poverenje i novi ugovor odmah opravdao sjajnom partijom.
Zanimljivo je da je Larkin sa ovih 37 poena oborio rekord sezone, a van linije 6,75 gađao je 9/14.
Larkin je u petak zvanično potpisao novi ugovor sa šampionom Evrope, na još dve godine saradnje, a dan kasnije prosuo je u mrežicu Fenera čak devet trojki što je zaista skor za poštovanje.
Treba reći i da Larkin u novom ugorou ima opciju NBA klauzule, što bi značilo da može da ode preko bare ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda za njega, a interesovanja je svakako bilo u vidu Vašingtona.
Nije mogao bolje da počne novi mandat u Efesu.
Larkin je proveo nekoliko poslednjih sezona u Turskoj, a oprobao se u par navrata i u NBA ligi. Izabran je za pika prve runde drafta 2013. godine od strane Majamija.
Sa Pivarima je osvojio dve uzastopne titule prvaka Evrope, a ove godine je izabran i u prvu petorku takmičenja. U sezoni za nama Larkin je bio u najboljih pet u Evroligi kada su u pitanju poeni (14,7), asistencije (5,3) i pogođeni šutevi za tri poena (2,4).
Nije poznato koliko je težak novi Larkinov ugovor, ali se spominjalo da je dobio sličnu sumu poput one iz prethodnog ugovora, a to je 3.200.000 evra.
Amerikanac je još 2020. godine govorio o potencijalnom povratku u NBA, i istakao je da ne bi voleo da bude timski treći plejmejker. Takođe, istakao je da voli da igra u Evropi pred strastvenim navijačima. Tako da novi ugovor nije neko veliko iznenađenje.
Kao i njegova nova sjajna partija sa čak devet pogođenih trojki. Gledaćemo još Larkinau finalnoj seriji turskoj šampionata.
Već je počeo da otplaćuje novi ugovor na pravi način.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SPORT
Srbija skinula jedan teret – Vasa ponovo majstor na parketu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala