- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska „kalibrima“ uništila skladište naoružanja koje je Zapad isporučio Kijevu

© Foto : Ministry of defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaUdar raketama "kalibar" na terrorističesku grupu DAEŠ u Siriji
Udar raketama kalibar na terrorističesku grupu DAEŠ u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
Pratite nas
Ratna mornarica Rusije uništila je raketama „kalibar“ u Ternopoljskoj oblasti veliko skladište naoružanja koje je Zapad isporučio Kijevu, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
„Visoko preciznim raketama dugog dometa 'kalibar' morskog baziranja u području naseljenog mesta Čortkov u Ternopoljskoj oblasti uništeno je veliko skladište prenosnih protivvazdušnih raketnih sistema, protivtenkovskih raketnih sistema i artiljerijskih granata koji su isporučeni kijevskom režimu iz SAD i evropskih zemalja“, precizirao je general.
U toku prethodnog dana raketama vazdušnog baziranja uništena su dva komandna punkta i 15 položaja sa ljudstvom i tehnikom ukrajinskih snaga.
Ruski lovci su oborili dva ukrajinska jurišna aviona Su-25 u DNR. Ruska avijacija uništila je tri komandna punkta i 25 položaja sa ljudstvom i tehnikom ukrajinske vojske. Likvidirano je preko 150 ekstremista, šest tenkova, pet oruđa poljske artiljerije i 10 specijalnih vojnih vozila.
Ruske snage PVO oborile su jedan avion Su-25 Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine u Harkovskoj oblasti i osam dronova.
Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su lansirni sistem protivavionskog raketnog kompleksa „buk-M1“ u Harkovskoj oblasti, radar za kontrolu vazdušnog prostora u DNR, radar raketnog sistema S-300 u području Krivog Roga, kao i dve baterije višecevnih raketnih bacača u LNR i DNR.
Iznad naseljenih mesta Kahovka i Černobajevka u Hersonskoj oblasti presretnute su dve ukrajinske balističke rakete „točka – U“.
Raketne snage i artiljerija uništili su 248 položaja sa ljudstvom i tehnikom Ukrajine, 37 artiljerijskih položaja, likvidirano je 320 ekstremista.
Razminiranje plaže u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
RUSIJA
Snage LNR zauzele još dva naselja; Ukrajinske snage izvršile teroristički napad u Melitopolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala