- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Rogozin: Ruska akademija nauka istražuje pojave NLO-a

CC0 / / NLO
NLO - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
Pratite nas
Naučnici Ruske akademije nauka istražuju pojave takozvanih NLO-a tokom istorije čovečanstva, izjavio je generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.
„Činjenice u vezi sa viđenjima takozvanih NLO-a, koja su se mogla desiti na Zemlji kroz istoriju čovečanstva, o čemu govori NASA, istražuje i Ruska akademija nauka i druge ruske institucije. Podaci se prikupljaju i proveravaju", naveo je Rogozin u televizijskom intervjuu za kanal Rusija-24, prenosi RT.
Prema njegovim rečima, u 99,9 odsto slučajeva, očevici zapravo nisu videli NLO-e, već atmosferske ili neke druge prirodne pojave.
„Međutim, priznajemo da je do ovakvih pojava moglo doći", naglasio je Rogozin.
Rogozin je dodao da su mu poznata svedočenja pilota koji su tokom svojih probnih letova sedamdesetih godina prošlog veka videli neobične pojave, a zatim ih skicirali na papiru.
„Piloti su viđenje NLO-a najčešće prijavljivali tokom prvog probnog leta. Razgovarao sam o tome sa ljudima iz NASA.. Postoje i ljudi koji veruju da nas posmatra neko van naše planete. Voleo bih da verujem u to", dodao je šef Roskosmosa.
NASA je ranije objavila da formira tim istraživača koji će proučavati viđenja neidentifikovanih letećih objekata iz naučne perspektive.
NLO - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Vojska SAD: Susreti sa NLO česti – za neke nema objašnjenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala