- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer otišao da spava za vreme meča Novaka i Nadala

© AP Photo / Alastair GrantRodžer Federer
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
Pratite nas
Rodžer Federer, švajcarski teniser, najavio je da će se uskoro vratiti na teren posle jednogodišnje pauze, kao i da je otišao tokom četvrtfinalnog meča čiji su akter bili njegovi najveći rivali Rafael Nadal i Novak Đoković, otišao da spava.
Tenis nije isti bez Rodžera Federera i njegove elegancije, ali je neminovnost da se jedna bogata karijera opasno primakla kraju i da je sve bliži dan kada će hladni Švajcarac odložiti reket i otići u zasluženu penziju.
Ipak, za sada ne namerava to da učini, čak ni posle tri operacije kolena. Uporan je Rodžer da se vrati i to je poručio u razgovoru za medije.
Igraću Lejver kup i Bazel ove godine, posle Bazela je svakako sezona završena. Najbitnije je da mogu ponovo da treniram, a onda ću da izaberem na kojim turnirima ću učestvovati. Lejver kup je odlična stvar jer nisam primoram da igram pet mečeva u šest dana“, istakao je Rodžer.
Na pitanje novinara da li je gledao Rolan Garos, dvoboj Nadala i Đokovića u četvrtfinalu, kasnije i samo finale u kojem je Španac preko Norvežanina Kaspera Ruda uspeo da dođe do impresivnog i rekordnog 22. Grend slem trofeja, Federer je šokirao odgovorom:
Finale nisam gledao. Malo sam gledao četvrtfinale Novaka i Nadala, posle čega sam otišao da spavam. Neverovatno je šta je Nadal uspeo da učini. Rekord Pita Samprasa koji sam ja oborio bio je 14 Grend slem titula, a Nadal je osvojio 14 puta Rolan Garos. Drago mi je zbog njega što je to učinio, skidam mu kapu“.
Za kraj razgovora za švajcarske medije, veliki Rodžer je poručio novinarima da će igrati tenis i 2023. godine, uprkos tome što će tada imati punu 41 godinu i nekoliko teških operacija iza sebe.
Ostaje da se vidi kako će izgledati na terenu Rodžer i kako će njegovo telo reagovati na velike napore.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SPORT
Nadal na štakama, ali Toni tvrdi: Ide na Vimbldon
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SPORT
Medvedev u finalu, Vimbldon sve više boli
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SPORT
Vraća se stari lav! Mari slavio protiv Kirjosa za finale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala