- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Mekdonalds“ u Rusiji dobio novo ime: Lanac brze hrane ponovo počeo sa radom

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaReklama lanca restorana brze hrane "Vkusno i točka", bivšeg "Mekdonaldsa"
Reklama lanca restorana brze hrane Vkusno i točka, bivšeg Mekdonaldsa - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
Pratite nas
Bivši restorani brze hrane „Mekdonalds“, koji su u Rusiji promenili vlasnika i brend, ponovo su otvoreni u Moskvi i Moskovskoj oblasti pod novim imenom „Vkusno i točka“ (Ukusno i tačka), saopštio je dopisnik Sputnjika.

„Zadovoljstvo mi je da vam predstavim naše novo ime — Vkusno i točka“, rekao je generalni direktor kompanije u Rusiji Oleg Parojev. Danas je otvoreno prvih 15 restorana, a prema rečima Parojeva, sutra će se otvoriti još 50 restorana, a do kraja juna – oko 200.

Zasad posetiocima restorana brze hrane neće biti dostupan kompletan meni, a Parojev objašnjava da su razlog poteškoće sa logistikom kao i to što se restorani otvaraju u rekordnom roku. Na primer, na novom meniju neće biti poznatih stavki kao što su hamburger „Big mek“ i sladoled „Mekflari“.
„To je povezano sa činjenicom da ti nazivi, brendovi, njihov izgled i tehnologija proizvodnje direktno asociraju na brend 'Mekdonalds'. Obećavam da ćemo uskoro dobiti dostojnu zamenu tih proizvoda koje će, siguran sam, naši potrošači zavoleti“, rekao je generalni direktor kompanije.
Takođe je dodao da će biti promenjena pakovanja nekih proizvoda, ali da će sadržaj ostati isti.
Pojava lanca brze hrane pod novim imenom i lokalnom vlasničkom strukturom usledila je nakon što se brend pridružio drugim zapadnih poslovnim gigantima i povukao svoje poslovanje iz Rusije. Kao razlog su naveli „operativne, tehničke i logističke poteškoće“.Mekdonalds se prvi put pojavio u Moskvi 1990. godine, a obustavio je rad u Rusiji 14. marta u svetlu specijalne vojne operacije. Novi vlasnik je nosilac licence kompanije Aleksandar Govor.
Izlog prodavnice „Marks i Spenser“ - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
RUSIJA
Očekivano: Zapadne kompanije našle način da se vrate na rusko tržište
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala