- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nisu samo Rusi na meti – Ukrajinac pozvao na „pljuvanje“ čak i Srbina i Hrvata!

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNikola Milutinov i Mario Hezonja
Nikola Milutinov i Mario Hezonja - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
Pratite nas
Aleksandar Prošuta, ukrajinski košarkaški novinar, pozvao je na pljuvanje u lice stranih košarkaša i trenera koji igraju i rade u Rusiji, a čak je imenima etiketirao srpskog reprezentativca Nikolu Milutinova i hrvatskog košarkaša Marija Hezonju.
Prošuta je reagovao posle objave da španski trener Ćavi Paskval ne želi da napusti Sankt Peterburg pod političkim pritiskom i da ima nameru da ostane u ekipi Zenita kao trener, sa kojim je osvojio regionalnu VTB ligu.
„Želim samo da mu pljunem pravo u glavu. I svakome iz njegovog stručnog štaba. Svakome ko nije Rus. Nemam poštovanje prema njima“, naveo je Prošuta na Tviteru.
On se zatim i kroz psovke obratio svojim pratiocima koji bi mu možda ukazali na to da on izražava nepoštovanje prema sportistima.
„Želim da pljunem u lice svakom stranom igraču koji je igrao u plej-ofu VTB lige. Imam spisak! I neću to uraditi, ali ako tražite da poštujem Marija Hezonju ili Nikolu Milutinova...“, naveo je Prošuta.
Zanimljivo je što su baš Hezonja i Milutinov „među prvima na spisku“ za „pljuvanje“.
Hezonja, košarkaš Uniksa iz Kazanja, nedavno je izjavio da ne želi da razgovara o odlasku iz Rusije.
„Bilo je glasina da me žele neki klubovi nakon što je Uniks ispao iz Evrolige. Drago mi je da nisam nigde otišao jer sam želeo da osvojim titulu i da završim svoju sezonu u Kazanju. Moj menadžer mi nije govorio ni o kakvim ponudama jer je znao da želim da ostanem u ekipi. Nametnuo sam se tu kao vođa, a vođa nema pravo samo da nestane“, rekao je nedavno Hezonja.
Sa druge strane, Milutinov je već godinama stub moskovskog CSKA, jedan je od najboljih centara Evrope, ali uprkos mnogim zainteresovanim stranama, on ne želi da napusti rusku prestonicu i jasno je da klub oko njega namerava da gradi tim u narednim godinama.
Zoran Lukić – selektor košarkaške reprezentacije Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SPORT
Trenerska vrteška u Rusiji - Srbi u glavnoj ulozi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala