- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kari u odabranom društvu – pre njega su to učinili samo Džordan i Džejms /video/

© AP Photo / Carlos Avila GonzalezKlej Tompson i Stef Kari, Golden Stejt Voriorsi
Klej Tompson i Stef Kari, Golden Stejt Voriorsi - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
Pratite nas
Stef Kari, plejmejker Golden Stejta, se zahvaljujući vrhunskoj predstavi u četvrtom meču finalne serije NBA lige našao u društvu Majkla Džordana i Lebrona Džejmsa kao jedini košarkaš koji je sa 34 godine uspeo u finalu da postigne 40 i više poena.
Zaustavio se na kraju as Golden Stejta u pobedi protiv Bostona (107:97) na 43 poena, a mrežicu je cepao sa svih pozicija.
Ubacio je sedam trojki uz procenat pogođenih šuteva za tri poena 50 odsto. Iz igre je Stef šutirao 14/26, imao je još deset skokova i četiri asistencije.
Pre Stefa Karija to su uspeli jedno Lebron Džejms i veliki Majkl Džordan. Ipak, Kari nije želeo previše da daje na značaju neverovatnoj predstavi koju je izveo u „TD Gardenu“, gde su njegovi Ratnici uspeli da „ponište“ brejk Bostona iz prvog meča, te je sada rezultat u seriji 2:2.
„Ne bih previše komentarisao moju partiju od večeras. Najbitnije je da je ekipa pobedila i da smo vratili brejk. Možemo kratko da se opustimo, da uživamo u pobedi jer se serija seli na naš teren“, poručio je posle četvrte utakmice Kari.
Stef Kari - Sputnik Srbija
Stef Kari
košarkaš Golden Stejta
Inače, Kari je bio pod znakom pitanja za četvrti meč zbog lakše povrede zadobijene u prethodnom meču koji je završio pred vremena. Ali, stisnuo je zube istrčao na parket i ostalo je istorija.
„To je samo bol. Zbog onoga što sam prošao ove sezone i vratio se, znam tačno o čemu se radi i znam da moram da se izborim sa bolom i otokom, sa svim tim stvarima,. Čim sam uradio pregled znao sam da mi ne trebaju dodatni testovi, jer sam već prošao kroz sve to. Osećam olakšanje znajući da sam prebrodio sve to, ne bih voleo da je neki drugi problem u pitanju u ovom delu sezone“, rekao je posle treće utakmice Kari.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala