- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Roterdam dobio pešačku stazu na krovovima zgrada /video, foto/

© Foto : YouTube/No Comment TVRoterdam dobio pešačku stazu na krovovima zgrada
Roterdam dobio pešačku stazu na krovovima zgrada  - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
Pratite nas
Stanovnici Holandije, jedne od najgušće naseljenih zemalja na svetu, imaju priliku da se prošetaju krovovima zgrada, pošto je na jednoj izgrađena staza za pešake koja nudi brojne sadržaje i seli život grada na nove visine.
Naime, organizacija „Rooftop Days“, sa sedištem u gradu Roterdamu, izgradila je pešačku stazu koja povezuje krovove trgovačkih centara u centru grada, želeći tako da pokaže kako bi u budućnosti grad mogao urbanistički da se razvije.
Članovi organizacije su ovim projektom želeli da pokažu kako u najvećoj evropskoj pomorskoj luci mogu da se iskoriste neiskorišćeni prostori.
„Želimo da ljudi vide kakav sjajan prostor imamo iznad grada“, izjavio je za AFP direktor te organizacije, Leon van Gest, ističući da se zasad koriste samo tri odsto punog potencijala ravnih krovova Roterdama.

Staza duga oko 600 metara

Jarko narandžasta pešačka staza dugačka je oko 600 metara, a deonica tog vazdušnog mosta povezuje gradski Svetski trgovinski centar sa jednom robnom kućom na visini od 29,5 metara.
Duž staze, koja će biti otvorena do 24. juna, nalaze se manji solarni paneli, umetničke galerije i platforma za sletanje dronova, preneo je portal „Indeks“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala