- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Dume: Umesto kraha Rusije, sankcije Zapada omogućile stvaranje nove „velike osmorke“

© Foto : Press-služba Gosdumы RF / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin
Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici svojom politikom sankcija ruše ekonomske veze, stvarajući nove tačke rasta u drugim zemljama, koje su zajedno sa Rusijom faktički formirale novu „veliku osmorku“, napisao je na Telegramu predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

„Rušenje postojećih ekonomskih odnosa, koje sprovode Vašington i njegovi saveznici, dovelo je do formiranja novih tačaka za rast u svetu“, napisao je političar. On je podsetio da je grupa od osam zemalja, koje ne učestvuje u sankcionom ratu, a koju čine Kina, Indija, Rusija, Indonezija, Brazil, Meksiko, Iran i Turska, po pokazatelju BDP-a i po paritetu kupovne moći nadmašuje za 24,4 odsto staru grupu industrijski razvijenih zemalja G7.

U isto vreme, smatra predsednik ruske Dume, ekonomije SAD, Japana, Nemačke, Britanije, Francuske, Italije i Kanade i dalje trpe velike potrese. Tako je za prvi kvartal 2022. godine u SAD zabeležen pad BDP-a za 1,5 odsto, a inflacija je dostigla maksimum od decembra 1981. godine i iznosi 8,6 odsto.
Volodin smatra da su SAD same napravile uslove, kako bi zemlje, koje žele da grade ravnopravni dijalog i obostrano korisne odnose, faktički formirale sa Rusijom „novu veliku osmorku“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
RUSIJA
Putin: Inflaciju zovu mojim imenom, ali jedino što pokušavaju jeste da sakriju „ono mesto“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala