Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Izabran predsednik, konstituisana Skupština grada Beograda

© Tanjug / TARA RADOVANOVICKonstitutivna sednica Skupštine grada Beograda
Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
Pratite nas
Izborom sekretara Skupštine grada Beograda i njegovog zamenika, kao i članova administrativno-mandatne komisije, danas posle podne završena je konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda. Na funkciju predsednika Skupštine grada Beograda ponovo je izabran Nikola Nikodijević.
SPS i SNS zajedno imaju 56 odbornika, dok opozicija u nekoliko odborničkih grupa ima ukupno 53, uz jednog samostalnog odbornika – Vuka Stanića (koji je glasao).
Glasanje je bilo tajno, a od ukupno 110 odbornika, glasalo je njih 57.
Osim odbornika SNS i SPS, glasao je i samostalni odbornik Skupštine grada Vuk Stanić, koji je isključen iz dela POKS-a, koji vodi Vojislav Mihailović, dok ostali odbornici nisu učestvovali u glasanju.
Nikodijević je zahvalio na izboru i pozvao odbornike da budu konstruktivni u radu, da se odnose sa uvažavanjem i poštovanjem jedni prema drugima i da diskutuju o važnim temama koje se tiču boljeg života građana.
„Svi građani su jednaki, imaju pravo na svoje predstavnike“, rekao je Nikodijević koji je preuzeo predsedavanje sednicom.
Nikodijević, funkcioner SPS-a danas je po treći put izabran za predsednika Skupštine grada Beograda.
Za predsednika Skupštine grada Beograda prvi put je izabran 23. aprila 2014. godine, a za istu funkciju ponovo je izabran 9. maja 2018. godine na sednici novog saziva gradskog parlamenta.
Predsednik je Gradske organizacije SPS Beograda i član Predsedništva Glavnog odbora SPS-a.
Odbornici su za sekretara Skupštine Grada Beograda izglasali diplomiranu pravnicu Biljanu Živković, koja je i u prethodnom sazivu obavljala tu funkciju, a za njenu zamenicu pravnica Tatjanu Vučenović. Na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta doneta su i rešenja o izboru 19 članova Administrativno-mandatne komisije.

Igor Jovanović zamenik predsednika Skupštine grada

Član Socijaldemokratske partije Srbije i odbornik sa liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ Igor Jovanović izabran je danas za zamenika predsednika Skupštine grada Beograda.
Na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta za Jovanovića je glasalo 57 odbornika.
Jovanović je zahvalio odbornicima na izboru i izrazio nadu da će novi saziv biti iskorišćen za što bolji i efikasniji rad u interesu grada.
„Iskoristićemo naredni period za razgovore sa svim odborničkim grupama o daljem toku rada gradskog parlamenta“, rekao je Jovanović.
Jovanović je aktivista za ljudska i manjinska prava od 2008. godine, a od 2014. godine je aktivan u Romskoj nacionalnoj zajednici gde je angažovan na osnaživanju i edukaciji u borbi za poboljšanje položaja Roma u Srbiji.
Skupština grada Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SRBIJA
SNS će u narednih 48 sati saopštiti ime kandidata za gradonačelnika Beograda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala