- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ko je sve dobio crnogorsko državljanstvo - prednjače Rusi, Kinezi i Arapi

© SputnjikZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
Pratite nas
Od januara 2019. do do 25.maja ove godine 409 ljudi dobilo ekonomsko državljanstvo Crne Gore, najviše iz Rusije, Kine i arapskih zemalja, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova.
Kako je konstatovano u informaciji koja sadrži spisak imena lica koja su dobila crnogorsko državljanstvo po osnovu posebnog programa (ekonomsko državljanstvo) u 2019. godini nije donijeto nijedno rješenje za sticanje crnogorskog državljanstva po osnovu posebnog programa, 2020. je bilo 109, 2021. donijeto je 260 rješenja, a 2022. do 25. maja 40.
Uslovi za sticanje „ekonomskog državljanstva“, podrazumijevaju prijem u crnogorsko državljanstvo lica od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, koji su predviđeni Odlukom o kriterijumima za utvrđivanje naučnog, privrednog, ekonomskog, kulturnog i sportskog interesa Crne Gore za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.
Prvobitni plan je bio da važi do 31. decembra 2021. godine, ali je izmjenama 2020. predviđeno da Agencija za investicije preuzima sve poslove u vezi sa sprovođenjem Posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore.
Tim promjenama Odluke je obuhvaćeno i sticanje državljanstva prijemom po osnovu Posebnog programa i za članove porodice, pa je tako proteklih godina više porodica dobilo državljanstvo crnogorske države.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala