- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ni Jović ni Piksi! Sputnjik našao Srbina koji će najviše zapamtiti pobedu usred Švedske /foto, video/

© Foto : Ustupljeno SputnjikuPorodica Bosanac
Porodica Bosanac - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
Pratite nas
Mali Petar Bosanac zauvek će pamtiti veče 9. juna 2022. godine – gledao je utakmicu svoje države, Srbije u svojoj novoj državi, Švedskoj, radovao se pobedi, a kao uspomenu za ceo život dobio i dres reprezentativca Uroša Račića. Sve će pamtiti i otac Predrag koji je tamo daleko ponovo doživeo osećaj svog, srpskog, jedinstvenog i složnog.
Izgledalo je kao da se igra u Beogradu. Ili u Banjaluci. Ili u Obrenovcu, Novom Sadu, Nišu, iako je to Stokholm. Jednako tako bilo je nedavno u Kopenhagenu. Srbi u rasejanju u prazničnom raspoloženju dočekuje svaku reprezentaciju Srbije koja im dolazi u goste i želi da se oseća kao domaća. Zauzvrat – stvaraju se uspomene koje će trajati za ceo život.
Verovalo se da Srbija igra kao domaćin, na primer u Austriji, zbog velikog broja srpskih iseljenika – verovalo se da se slična atmosfera može ostvariti na severnoameričkom kontinentu zbog čuvenih „iz Čikaga naših“.
Skandinavija, poslednjih decenija, polako preuzima primat i čini da se srpski sportisti čak i na severu Evrope osećaju kao kod kuće.
© Foto : Ustupljeno SputnjikuDetalj sa utakmice Švedska - Srbija
Detalj sa utakmice Švedska - Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
Detalj sa utakmice Švedska - Srbija
Tako se osećaju i oni koji su, u potrazi za boljim i srećnijim životom, napustili Srbiju i otišli negde tamo daleko.
„Osećaj je odličan!“, potvrđuje za Sputnjik Predrag, glava porodice Bosanac, srpske porodice koja je svoju mirnu luku pronašla u Švedskoj.
Kako je žreb za fudbalsku Ligu nacija Srbiju smestio u grupu u kojoj se nalazi i Švedska, tako je u porodici Bosanac nastala euforija, sa jednim ciljem – da se ode na utakmicu u punom sastavu i da se oseća kao kod kuće.
Tako je bilo u porodici Bosanac – tako je bilo i u svim srpskim porodicama u Švedskoj.
„Gotovo svi ljudi iz Srbije koje poznajemo u Švedskoj su bili na utakmici da podrže našu zemlju i nama mnogo znači da čujemo uzvike – „Srbija!“ i da gledamo u naše zastave sa našom decom jer smo svi iz nekih različitih razloga došli u inostranstvo, kaže Predrag za Sputnjik.
Osećaj je još bolji jer je Srbija – pobedila, a utakmicu će posebno pamtiti najmlađi član porodice, mali Petar.
„Hvala našim igračima na pobedi, pogotovo Urošu Račiću koji je posle utakmice poklonio dres našem sinu Petru. Svaka čast i svim navijačima iz Švedske, kao i onima koji su došli na utakmicu iz Norveške“, dodao je Predrag.
© Foto : Ustupljeno SputnjikuPetar Bosanac
Petar Bosanac - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
Petar Bosanac
I tu nije kraj – upravo će Norveška biti sledeća skandinavska stanica za reprezentaciju Srbije, što će biti nova prilika za svesrpsko okupljanje i momente za pamćenje, ali i šansa da mali Petar možda i proširi svoju kolekciju dresova srpskih reprezentativaca.
Fudbaleri Srbije i zastava Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
SPORT
Srbi su slavili gol i uz zastavu Rusije /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala