- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka „eksplodirao“, a Piksi se sprema da zove Karla: „Ili on mene, ili ja njega“

© AP Photo / Darko VojinovicLuka Jović na utakmici Srbija Rusija u Beogradu
Luka Jović na utakmici Srbija Rusija u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
Pratite nas
Luka Jović, srpski reprezentativac, bio je glavni junak u pobedi Srbije nad Švedskom jer je postigao jedini gol u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Iako u Real Madridu nema priliku da igra često, u nacionalnom dresu daje sve od sebe, a to je primetio i Dragan Stojković Piksi koji ističe da veruje u Jovića.
Luka Jović koristi priliku koju mu je ukazao Dragan Stojković Piksi i tokom Lige nacija pokazuje da zasluženo nosi nacionalni dres.
Drugu utakmicu zaredom Jović daje gol, a Piksi je uz osmeh posle gola protiv Švedske poručio da će morati da kontaktira Karla Ančelotija koji Luki nije davao priliku da igra u Realu.
„Ili će Karlo mene da zove ili ću ja njega, videćemo...“, kroz smeh je rekao Stojković, a potom je objasnio zašto veruje u napadača.
Verujem u Luku Jovića, to je gol-igrač velikog kvaliteta, treba ga probuditi, treba mu nešto naći da bi eksplodirao. Drago mi je što nam je doneo ovako važnu pobedu u Švedskoj, ali i njemu je bilo vrlo važno zbog samopouzdanja jer se upisao u listu strelaca“, istakao je selektor Srbije.
Jović kao i kompletna reprezentacija Srbije gaji izrazit pobednički mentalitet i već se okreće novoj utakmici.
„Jesam (umoran), definitivno jesam, duga sezona je iza nas, i još traje, momci su umorni. Istina, nisam igrao puno što je možda još veći problem nego mojih saigrača, ali moramo da se stegnemo i da izginemo za tri boda u Sloveniji“, rekao je Jović.
Srpski napadač analizirao je igru tima i zaključio da je ekipa mogla da postigne još više golova, ali da je srećan što je njegov jedan bio dovoljan za pobedu.
„Ne mogu da kažem da ne postižem redovno golove za reprezentaciju, ne bih se složio sa tim. Drago mi je svakako zbog pogotka, drago zbog tri boda. Uspeli smo da se vratimo posle poraza od Norveške. Igrali smo kao tim protiv čvrstog i organizovanog protivnika, išli smo na loptu 100%, a mogli smo još koji gol da damo. Dobro je što je ovaj jedan bio dovoljan za tri boda“, zaključio je Luka Jović.
Marko Arnautović - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
SPORT
Jednog Srbina su otpisali, drugi je i dalje tu – sa „stotkom!“
Vladimir Vermezović - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
Podkast
Vlada Vermezović: Partizan nema alibi za izgubljenu titulu | Miljanov korner
Jovićev gol - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
SPORT
Kad nema Mitra i Dušana, tu je Luka – Srbija savladala Švedsku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala