Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

U Gambiji uhapšena osoba koja je slala preteće poruke Srbiji

CC0 / Pixabay / Anonimusi
Anonimusi - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
Pratite nas
U afričkoj državi Gambiji danas je uhapšen državljanin te zemlje koji je priznao da je slao preteće poruke Republici Srbiji sa svoje mejl-adrese.
O tome su srpski MUP obavestile kolege iz Interpola Gambije.
Kako se navodi u saopštenju, izvršene su provere u vezi broja telefona i IP adrese povezanih sa mejl adresama sa kojih su upućene pretnje o postavljenim eksplozivnim napravama na teritoriji Republike Srbije, zbog čega je uhapšen K.B. iz Gambije.
Kako se osnovano sumnja, u tome je imao pomoć jednog studenta iz Poljske, a u narednom periodu Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo za organizovani kriminal iniciraće međunarodnu pravnu pomoć u cilju identifikacije i procesuiranja osumnjičenog iz Poljske, prenose Novosti.
MUP ističe da su identifikovane lokacije više mejl-adresa sa kojih su stizale preteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Dži-mejl, Proton-mejl, Eunet mejl, Jandeks i da su o svemu obavešteni inostrani partneri od kojih se očekuje adekvatna reakcija.
Ministarstvo unutrašnjih poslova utvrdilo je ranije da su pretnje o postavljenim eksplozivnim napravama stizale pretežno iz Poljske, Gambije, Irana, Nigerije, Ukrajine, Slovenije i Rusije.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, takođe, rasvetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašli izvršioce i procesuirali ih.
Republika Srbija je meta specijalnog rata, ali će izdržati sve pritiske i hakerske napade, baš kao i druge države koje se suočavaju sa identičnim slučajevima pretnji o postavljenim bombama, zaključuje se u saopštenju MUP.
Skupština grada Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
SRBIJA
Na meti stadion „Rajko Mitić“, Skupština grada, aerodrom: Nekoliko dojavi o bombi u Beogradu i Nišu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala