- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarska opozicija pozvala Vladu da podnese ostavku

© Wikipedia / Edal Anton LefterovZgrada Narodne skupštine Bugarske u Sofiji
Zgrada Narodne skupštine Bugarske u Sofiji - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
Pratite nas
Parlamentarne opozicione partije GERB, „Preporod“ i „Pokret za prava i slobode“ pozvali Vladu da podnese ostavku. Poslanici ovih partija su naveli da nema smisla da Vlada gubi vreme.
„Ja bih na mestu premijera Kirila Petkova tražio glasanje o poverenju i tek tada bih govorio o manjinskoj Vladi. Očigledno je da nemamo poverenja u trenutnu Vladu“, izjavio poslanik GERB-a Toma Bikov.
U proturskoj partiji „Pokret za prava i slobode“ se nadaju da će biti još jedni prevremeni izbori.
„Da podržavamo Kirila-lažova i Asena-lopova, šalite se?“, izjavio je Hamid Hamid iz „Pokreta za prava i slobode“
Lider najmanje parlamentarne partije „Preporod“ Kostadin Kostadinov je takođe insistirao na prevremenim izborima i naveo da se ispostavilo da onoga koga želi narod, želi i Narodna skupština.
Juče je nakon objave partije „Postoji takav narod“ o izlasku iz koalicije, premijer Kiril Petkov naveo da se nada da će trenutna Vlada ostati na vlasti.

„Svi smo zajedno, ujedinjeni smo i želimo da smirimo građane. Mi ćemo uraditi sve što od nas zavisi kako bi u Bugarskoj ostala ista Vlada“, rekao je bugarski premijer.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana je partija „Postoji takav narod“, koja je deo vladajuće koalicije, objavila da napušta Vladu. Četiri ministra te partije će takođe napustiti Vladu zbog velikih nesuglasica sa premijerom Kirilom Petkovom i ministrom finansija Asenom Vasiljevom na temu ažuriranja budžeta i politikom u odnosu prema Severnoj Makedoniji.
Bivša vladajuća partija GERB, koja je u sadašnjem Narodnom saboru na drugom mestu po broju mandata, smatra, da sadašnja Vlada ne može da ostane. Oni su kritikovali i izjavu premijera o tome da njegova partija „Nastavićemo sa promenama“ može da formira manjinsku Vladu.
Prva platforma za prirodni tečni gas na Sahalinu - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
RUSIJA
Bugarska partija: Naša Vlada laže o jeftinom američkom gasu, vreme je da podnese ostavku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala