Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zaplena na Horgošu: Carinici u torbici putnika za Beč našli neočekivane dragocenosti /foto/

© AP Photo / Sandor Ujvari/MTI via APGranični prelaz Horgoš
Granični prelaz Horgoš - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
Pratite nas
Na graničnom prelazu Horgoš danas je sprečen još jedan pokušaj krijumčarenja dragocenosti, 100 grama raznobojnih kamenčića za koje se sumnja da je drago kamenje, spakovanih u ručni prtljag jednog putnika koji se autobusom iz Beograda uputio ka Beču, saopštila je Uprava carina.
Pomenuta zaplena dogodila samo dan nakon što su službenici na prelazu Preševo osujetili pokušaj krijumčarenja preko 700.000 neprijavljenih evra i dva smaragda.
Carinici su autobus beogradskih registarskih oznaka danas zaustavili radi redovne kontrole na izlazu iz zemlje, kada su upitali prisutne putnike i vozače da li imaju nešto da prijave, što su svi negirali.
Ubrzo potom, usledila je detaljna kontrola, zahvaljujući kojoj je otkrivena putna torba koju je jedan strani državljanin držao na sedištu do svog, a u kojoj se nalazila i lična torbica ispunjena sa, kako navodi Uprava carina, preko 100 grama raznobojnih kamenčića za koje se sumnja da je reč o dragom kamenju.
Nakon otkrivanja neprijavljenog sadržaja, putnik je potvrdio da se radi o njegovom vlasništvu.
Detaljnim pregledom sadržaja, utvrđeno je da se radi o 79 grama kamenčića raznih boja i oblika, kao i o jednom krupnijem prstenu, teškom 30 grama, u koji je ugrađen kamen zelene boje.
Kako se radi o specifičnoj robi, nije bilo moguće golim okom utvrditi da li je reč o dragocenostima, već će to biti poznato nakon stručnog veštačenja, precizira se u saopštenju Uprave carina, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala