- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Pilot nije reagovao na radio-pozive: Avion bez dozvole preleteo četiri države, među kojima i Srbiju

© AFP 2023 / ANDY BUCHANANAvion marke "bičkraft"
Avion marke bičkraft - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
Pratite nas
Dvomotorni avion marke ''''Bičkraft'''' sa dvoje ljudi preleteo je bez dozvole vazdušne prostore Mađarske, Rumunije, Srbije i Bugarske, saopštilo je rumunsko ministarstvo odbrane.
Avion koji je preleteo vazdušni prostor Rumunije duž rute koja uključuje Oradea, Karansebeš i Drobeta-Turnu Severin nije pokazivao znakove neprijateljstva ili opasnog ponašanja.
Pilot nije reagovao na radio-pozive i vizuelne signale ratnih aviona koji su bili u pratnji letelice u skladu sa međunarodnim pravilima", navodi se u saopštenju rumunskog Ministarstva odbrane.
Prema raspoloživim informacijama, avion je poleteo sa područja mađarskog grada Debrecina oko 17.30 časova, bez odobrenja i plana leta i sa isključenim transponderima.
Dva mađarska ratna aviona pratiola su letelicu u vazdušnom prostoru Mađarske.
Avionu je trebalo otprilike dva minuta da oko 19 sati preleti vazdušni prostor Srbije i potom uđe vazdušni prostor Bugarske.
"Bugarske vlasti rade na terenu i istražuju poslednju poznatu poziciju aviona kako bi ga identifikovale i saznale dodatne detalje", navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Rumunije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala